IZLET V PODRAVJE

Spoštovani čebelarji in čebelarke.
Čebelarska zveza Gorenjske, 29.09.2018 organizira izlet v Podravje, kjer si bomo ogledali veliko zanimivosti, med njimi tudi Apiturizem Vogrinčič.
Pridružite se nam, nekaj mest je še prostih.
Vašo prisotnost javite na mail: tajnistvo.czg@gmail.com.

Več o izletu v priponki:
Vabilo_Izlet v Podravje

Ocenjevanje medu

Letošnja sezona se bliža h koncu. Prihaja čas, ko se delo pri čebelah počasi zaključuje. Krmljenje, zatiranje varoe in skrb za zdrave družine so opravila, ki nam omogočijo, da bo naslednja sezona še boljša.
Ena od pomembnih čebelarjevih opravil je tudi prodaja čebeljih pridelkov. Potrošniki danes vedno več poudarka dajo kakovosti pridelkov. Priznanja dobljena na ocenjevanjih medu so odlično promocijsko orodje in dokaz o kvaliteti pridelkov.

Čebelarska zveza Gorenjske letos prvič organizira slovensko ocenjevanje medu.

Več o samem poteku si lahko preberete v spodnjih priponkah:

Izjava čebelarja

PRIJAVNICA

Vabilo čebelarjem

PRAVILNIK O OCENJEVANJU MEDU

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev- ČD Šenčur

Čebelarsko društvo Šenčur, vas v petek 20.4.2018 ob 12 uri, vabi na dan odprtih vrat pred Osnovno šolo Šenčur, na katerem si boste lahko ogledali šolski čebelnjak in spoznavali čebele. Ob tej priložnosti bodo učenci osnovne šole, čebelarjem podarili izdelane panjske končnice.

Vljudno vabljeni.

Smernice dobrih higienskih navad v čebelarstvu

V sredo, 04.04.2018, ob 16.00 uri bo v dvorani Čebelarsko razvojno izobraževalnega centra v Lescah, potekalo predavanje z naslovom: Smernice dobrih higienskih navad v čebelarstvu (HACCP). Predavanje bo potekalo v sklopu tečaja za čebelarje začetnike, vendar se ga lahko udeležijo vsi čebelarji, tudi tisti ki potrebujejo obnovitveno usposabljanje.
Predavala bo Andreja Kandolf Borovšak

Za več informacij pokličite na: 041/523-781 (Anže Perčič)