VABILO NA STROKOVNO ČEBELARSKO EKSKURZIJO-ČEBELARSTVO MARCON V SELVA DEL MONTELLO V ITALIJI 9.9.2017

Čebelarska zveza Gorenjske, v soboto, 9.9.2017, vabi na strokovno ekskurzijo s čebelarskim strokovnjakom Francem Šivicem, k čebelarstvu Marcon v Italiji. Pot nas bo vodila do kraja Selva del Montello v Italiji, ki leži približno 60 km severno od Benetk in 20 km severno od Trevisa, do priznanega italijanskega čebelarja Bruna Marcona.

Po zanimivem ogledu čebelarstva Marcon pa bo sledil še ogled dela turistične ponudbe gospoda Franca Šivica v Šempasu. Podrobnosti si lahko preberete v programu v spodnji priponki.

Prijave se že zbirajo, vljudno vabljeni.
Izlet v Italijo

Analiza medu v Čebelarsko razvojnem izobraževalnem centru Lesce

V petek, 23. junija, je v Čebelarsko razvojno izobraževalnem centru Lesce, potekalo ugotavljanje vsebnosti vode in električne prevodnosti v medu. Izvedel jo je terenski svetovalec ČZS Tomaž Pintar. Zanimanje za analizo medu med čebelarji je bilo veliko. Čebelarji smo se med ocenjevanjem prijetno družili in skupaj preživeli prijetno popoldne.
Hvala Tomažu Pintarju za izvedbo analiz, upravnici Špeli Kalan Razinger ki nam je priskrbela prostor in vsem čebelarjem za veliko udeležbo.

Dan odprtih vrat ČD Goriče

Čebelarsko društvo Goriče je 24. junija izvedlo dan odprtih vrat. Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s tega dogodka.

PRIJETNO DRUŽENJE GORENJSKIH ČEBELARJEV NA ČEBELARSKEM PRAZNIKU V LAŠKEM

V soboto, 20. maja smo se slovenski čebelarji zbrali v Laškem, kjer smo praznovali 15. slovenski čebelarski praznik. Tudi letošnje leto je bilo zanimanje za obisk čebelarskega praznika med gorenjskimi čebelarji veliko, zato smo pod okriljem ČZG, skupaj odšli v Laško. Ogledali smo si pivovarno Laško in v prijetnem vzdušju poizkusili različna piva. V velikem šotoru je bila slavnostna prireditev, kjer so pri slavnostnem sprevodu praporščakov, sodelovali tudi praporščaki gorenjskih čebelarskih društev. Na prireditvi so med drugim

razglasili tudi zmagovalca v medgeneracijskem tekmovanju kuhanja medenega kotlička. Častno, prvo mesto s priznanjem in slavnostnim pokalom je prejelo Čebelarsko društvo Radovljica-Coolinariki, za kar jim čestitamo. Prihodnje leto bo čebelarski praznik potekal na gorenjskem. Organiziralo ga bo Čebelarsko društvo Antona Janše Breznica.

Predsednik ČZG, Anže Perčič