Slovensko senzorično ocenjevanje medu na Gorenjskem-slavnostna podelitev priznanj.

V soboto,  21.09.2019 je v sklopu prireditve Festival medu in Dan medu v kulinariki, Čebelarska zveza Gorenjske razglasila rezultate Slovenskega senzoričnega ocenjevanja medu in tekmovalcem podelila priznanja.

Letošnje čebelarsko leto je bilo eno najslabših let do sedaj. Pridelek je bil  na Gorenjskem in po večini tudi drugje po Sloveniji, izredno slab. To se je poznalo tudi na številu prispelih vzorcev. Zbrali smo jih samo 27. Od teh je bilo 12 vzorcev gozdnega medu, 6 vzorcev kostanjevega medu, 5 vzorcev cvetličnega medu, 2 vzorca lipovega medu, 1 vzorec hoje in 1 vzorec smrekovega medu.

Na podlagi ocen, smo podelili: 4 zlata priznanja, 8 srebrnih, 8 bronastih, 7 zahval, 1 prvaka in 1 šampiona.

Naziv PRVAKA za gozdni med je prejel MIHA TEKAVČIČ, KOMPOLJE 83A 1312 VIDEM-DOBREPOLJE.  

Naziv ŠAMPIONA, kot najbolje ocenjenega medu na ocenjevanju, je prejel ČEBELARSTVO KIMOVEC, SVETELJEVA ULICA 2 4208 ŠENČUR.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji

Šampion Slovenskega senzoričnega ocenjevanja medu na Gorenjskem

Picture 1 of 27

Dan medu v kulinariki in festival medu

V soboto, 21. septembra 2019 bo od 10.00 ure dalje v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah, potekala prireditev z naslovom Dan medu v kulinariki in Festival medu. Program bo izredno pester. Poleg zanimivih predavanj, se bodo lahko obiskovalci sprehodili po stojnicah, si ogledali Čebelarski center, in se poslatkali. Vsem čebelarjem bosta za vprašanja in svetovanja na voljo tudi čebelarska preglednika. Več o samem programu si oglejte v spodnji priponki.

Na Gorenjskem je dogajalo.

Preteklo soboto, 31.08.2019, smo imeli gorenjski čebelarji zelo pestro soboto. Kar dva društva sta praznovala 100. obletnico njihovega obstoja.

Slavja smo se najprej udeležili na Jesenicah, kjer so nam jeseniški čebelarji pripravili odlično prireditev. Po pozdravnih nagovoril so predsednik ČD Jesenice Julija Cvek, predsednik ČZ Gorenjske Anže Perčič in predsednik ČZ Slovenije Boštjan Noč odkrili obeležje Kranjski sivki.

Nato se je naš dan nadeljeval v Žirovnici. Po dveh odličnih predavanjih je sledila proslava, na kateri je predsednik ČD Antona Janše Breznica podelil priznanja in zahvale. Proslave se je udeležila tudi ministrica za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec.

Več si lahko ogledate v fotogaleriji.

Ta medeni dan

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica, v sodelovanju s Čebelarskim društvom Antona Janše Breznica in Občino Žirovnica prisrčno vabi na Ta medeni dan v Žirovnici.

Več o samem dogodku v spodnjem vabilu.

SLOVENSKO SENZORIČNO OCENJEVANJE MEDU

Čebelarsko leto se bliža koncu. Potekajo še zadnja točenja in priprave na novo sezono.

Kljub izredno slabi sezoni se je ponekod natočilo kar nekaj odličnega medu, ki ga je potrebno prodati. Na trgu prodaje medu je veliko konkurence. Zakaj bi se torej stranke odločile ravno za vašega?

Senzorična ocenjevanja medu so kot nalašč odlična priložnost, da sebi dokažete, da se je ves vaš trud izplačal, strankam pa, da je vaš med res vrhunski.

Lansko leto smo na Čebelarski zvezi Gorenjske na Slovenskem senzoričnem ocenjevanju medu, dobili 4 prvake in enega šampiona. Na državno senzorično ocenjevanje smo poslali tri najboljše medove. Vsi trije medovi so na tem tekmovanju osvojili naziv DRŽAVNEGA PRVAKA.

Upamo da tak rezultat ponovimo tudi v letošnjem letu, zato pošljite oz. prinesite svoje vzorce vrhunskega medu v soboto 17.08.2019, v ČRIC Lesce, Rožna dolina 50/A. Vzorce bomo zbirali od 08.00-12.00 ure.

V upanju da se vidimo na zaključni prireditvi Vas pozdravljam.

Anže Perčič, Predsednik ČZG

IZLET V PODRAVJE

Spoštovani čebelarji in čebelarke.
Čebelarska zveza Gorenjske, 29.09.2018 organizira izlet v Podravje, kjer si bomo ogledali veliko zanimivosti, med njimi tudi Apiturizem Vogrinčič.
Pridružite se nam, nekaj mest je še prostih.
Vašo prisotnost javite na mail: tajnistvo.czg@gmail.com.

Več o izletu v priponki:
Vabilo_Izlet v Podravje

Ocenjevanje medu

Letošnja sezona se bliža h koncu. Prihaja čas, ko se delo pri čebelah počasi zaključuje. Krmljenje, zatiranje varoe in skrb za zdrave družine so opravila, ki nam omogočijo, da bo naslednja sezona še boljša.
Ena od pomembnih čebelarjevih opravil je tudi prodaja čebeljih pridelkov. Potrošniki danes vedno več poudarka dajo kakovosti pridelkov. Priznanja dobljena na ocenjevanjih medu so odlično promocijsko orodje in dokaz o kvaliteti pridelkov.

Čebelarska zveza Gorenjske letos prvič organizira slovensko ocenjevanje medu.

Več o samem poteku si lahko preberete v spodnjih priponkah:

Izjava čebelarja

PRIJAVNICA

Vabilo čebelarjem

PRAVILNIK O OCENJEVANJU MEDU