NUJNO OBVESTILO

Spoštovani,

Sporočamo vam, da bo predavanje v četrtek, 16. novembra ob 19. uri (ne ob 17. uri, kot je bilo napovedano).

Predavanje je prestavljeno na kasnejšo uro zaradi nujne zadržanosti predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča pri predsedniku Republike Slovenije.

Opravičujemo se za spremembo in prosimo za razumevanje.

Prilagamo še vabilo.

Brez cebel ne bo zivljenja_vabilo

Brez čebel ne bo življenja

16. novembra ob 17.00 uri bo v dvorani Čebelarskega centra v Lescah potekala predstavitev knjige Brez čebel ne bo življenja. Predavatelj bo predsednik ČZS Boštjan Noč.

Vljudno vabljeni

Ambrožev ples

Ambrožev ples 2017
Ambrožev ples 2017 Vse čebelarje,čebelarke in ostale vabimo, da se v petek, 8. decembra 2017, ob 19.00 uri, vzamete čas za druženje. Vabimo Vas da se udeležite Ambroževega plesa, ki bo letos v Gostišču pri čebelici v čebelarskem centru, na Brdu pri Lukovici. Vabimo vas, da se nam pridružite v čim večjem številu. Ob zvokih prijetne glasbe se bomo v gostišču družili od 19.00 ure naprej. Prijave zbiramo po telefonu št.: 01/729 61 00 ali 041/370 409 oz. na e-naslovu: barbara.dimc@czs.si do 20. novembra 2017. Število udeležencev je omejeno. Meni aperitiv (medica,borovničke,penina) predjed ; domači narezek z siri in kislo zelenjavo gobova in goveja juha svinjska pečenka,puranji file po dunajsko pražen krompir,jurčkov riž,popečena zelenjava minjoni čokoladni in sadni Cena aranžmaja znaša 25,00 EUR po osebi. Seveda tudi letos na obdarovanje nismo pozabili. Mesece december je le mesec obdarovanja. Obstaja tudi možnost prenočitve (vse kontaktne informacije dobite pri ga. Barbara Dimc). Skupaj si bomo polepšali večer in se zabavali do zgodnjih jutranjih ur. Prisrčno vabljeni! Tajništvo ČZS

Vzreja matic in ohranjanje kranjske čebele

Čebelarsko društvo Bohinj vas vabi na predavanje dr. Petra Kozmosa na temo: Vzreja matic in ohranjanje kranjske čebele. Predavanje bo potekalo bo 23. nov. ob 18.00 uri Kulturnem domu Joža Ažmana, Triglavska cesta 16, Bohinjska Bistrica.
Za več informacij pokličite na Bogdan Rupnik 031/688 834

Zimsko zatiranje varoje

Prihajamo v obdobje, ko v čebelji družini ni več pokrite čebelje zalege. To je idealen čas še za zadnji boj proti varoji. S klikom na spodnjo povezavo si lahko ogledate prispevek o zimskem zatiranju varoje.

Regijski posvet

Vodstvo Čebelarske zveze Slovenije vabi predsednike in člane upravnih odborov čebelarskih društev na regijski posvet, ki bo potekal v torek, 07.11.2017, po zaključku predstavitve evropskih shem kakovosti (pričetek shem bo ob 16.00 uri). Posvet bo potekal v prostorih Čebelarskega centra Gorenjske (ČRIC) Lesce.

Vljudno vabljeni.

Čebela in človek-človek in čebela

V četrtek, 19. oktobra ob 18.00 bo na Ljudski univerzi Radovljica predavanje Čebela in človek – človek in čebela. Čebelar biodinamik Franci Vehar bo predstavil povezanost ljudi in čebel.

Predavanje bo potekalo v učilnici 2.

Lep dan,

Mojca

Smernice dobrih higienskih navad v čebelarstvu-OBNOVITEV

V ponedeljek, 23. oktobra ob 18.00 uri, bo v Kulturnem domu v Preddvoru potekalo usposabljanje SMERNICE DOBRIH HIGIENSKIH NAVAD V ČEBELARSTVU-OBNOVITEV. Usposabljanje bo vodila Nataša Lilek. Za več informacij se obrnite na predsednika ČD Frana Lakmayerja Preddvor, g. Kokla na telefon 041/538 223.

Predavanje HACCP

V ponedeljek 9.10.2017 bo ob 18:00 v prostorih Društva upokojencev Begunje predavanje terenskega svetovalca Janeza Markiča – HACCP.
Predavanje bo na splošno za pomoč pri izpolnjevanju za HACCP – predavanje ne služi za pridobitje potrdila o opravljenem HACCP.

Vsi interesenti vabljeni.

Lovrenc Avsenek – Č.D. Karavanke – Begunje