SLAVNOSTNA OTVORITEV NOVEGA UČNEGA ČEBELNJAKA IN DAN ODPRTIH VRAT

Čebelarsko društvo Cerklje na Gorenjskem skupaj z Osnovno šolo Davorina Jenka, Občino Cerklje, Zavodom za turizem Cerklje, Čebelarsko zvezo Slovenije in PRVO Osebno zavarovalnico, vabimo na dva pomembna dogodka, ki sta v tesni povezavi s čebelami in tudi našo osnovno šolo.

Ker je učni čebelnjak prvenstveno namenjen osnovni šoli, bo svečana otvoritev potekala v dopoldanskem času – v sredo, 17. 5. 2023 ob 12.00. Kulturni program so pripravili osnovnošolci in otroci iz vrtca Murenčki. Otvoritev bo pred šolo v bližini učnega čebelnjaka, v primeru slabega vremena pa predvidoma v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika.

Čebelarski sobotni dogodek tokrat sovpada še s svetovnim dnem čebel in tudi cerkljansko tržnico. Zato smo se na društvu odločili, da bomo v času trajanja cerkljanske tržnice – v soboto, 20. 5. 2023 od 9.00 do 12.00, pripravili dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev, predstavili nov učni čebelnjak ter ob tem obiskovalcem predstavili še čebelji svet in delo čebelarja. Ker je to sejemski dan, bodo na voljo tudi čebelarski izdelki.

Lepo povabljeni – upamo in želimo, da se nam na obeh dogodkih pridružite v čim večjem številu.

Naj medi!

Čebelarsko društvo Cerklje na Gorenjskem,

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem,

Občina Cerklje na Gorenjskem,

Zavodom za turizem Cerklje

Čebelarska zveza Slovenije, PRVA Osebna zavarovalnica