Slovensko ocenjevanje medu na Gorenjskem 2022

Spoštovani čebelarji in čebelarke!

Vabimo vas da se udeležite Slovenskega ocenjevanja medu na Gorenjskem.

Vzorce bomo sprejemali  od ponedeljka 1.8. do vključno petka 13.8. (pon. – pet. od 8.00 do 15.00) v pisarni upravnice Čebelarsko razvojno-izobraževalnega centra Lesce (ČRIC Lesce). Do takrat lahko vaše vzorce pošljete tudi po pošti na naslov:    Čebelarski razvojno izobraževalni center Gorenjske, Rožna dolina 50 A, 4248 Lesce.

En vzorec predstavljata dva dva kozarca medu 450 g , istega lota. Kozarca morata biti opremljena z nalepkami in z prelepko.

Senzorično ocenjevanje bo potekalo predvidoma 27.08.2022 v prostorih ČRIC Lesce (končni datum in ura bosta sporočena naknadno).

Zaključna prireditev bo potekala 17.09.2022 na prireditvi: Festival medu in dan medu v kulinariki (ČRIC Lesce).

V kolikor bo prireditev odpovedana, bodo priznanja poslana po pošti na naslove čebelarjev; stroške pošiljanja krije organizator (ČZG). V primeru da prireditev bo, čebelarji priznanja prevzamejo na podelitvi. Če se čebelar podelitve ne more udeležiti, bo lahko priznanje prevzel v ČRIC Lesce pri upravnici centra, lahko ga prejme tudi po pošti (stroške krije čebelar).

Višina kotizacije 20 eur

Kontakt: Anže Perčič 041523781  ali tajnistvo.czg@gmail.com

Ocenjevanje bo potekalo na podlagi veljavnega Pravilnika o ocenjevanju medov, ki je objavljen na spletni strani ČZS in ČZG.

Pristojbina za vzorec znaša 20 €. V primeru pošiljanja vzorcev po pošti je zraven potrebno priložiti fotokopijo plačila kotizacije. V primeru osebne dostave vzorcev lahko pristojbino plačate ob oddaji vzorcev.

Plačila s položnico je potrebno nakazati na račun ČZG: SI56 0313 9100 0004 072

Dodatne informacije so dostopne na:

V upanju na čim večjo udeležbo vas pozdravljamo z čebelarskim pozdravom,

Naj medi!